Общината затяга контрола около сметището край Буковлък

1229609274_4Община Плевен се ангажира да увеличи контрола в района на сметището край с. Буковлък, за да ограничи достъпа до технологичните отпадъци, които се събират и впоследствие продават. Това съобщават от пресцентъра на администрацията.

Ангажиментът е във връзка със зачестилите нерегламентирани продажби на тютюн в района на кооперативния пазар в Плевен, както и в други селища на областта. Община Плевен се е обърнала за повече информация към тютюнопреработвателното предприятие в с. Ясен.

Изпълнителният директор на дружеството „Плевен-Булгартабак“ АД Любомир Буковски е обяснил, че предлаганият за продажба продукт е технологичен отпадък от производството, който съдържа повече от 50% минерални примеси – пясък, почвени частици и други, и е напълно негоден за употреба.

Съгласно сключен договор, „Плевен-Булгартабак“ АД след допълнително доунищожаване изхвърля този отпадък на сметището край с. Буковлък, откъдето обаче улични търговци се снабдяват и продават на гражданите.

Незаконната търговия с тютюневи отпадъци взема все по-големи размери, и както Дарик писа, в края на ноември т.г. доведе до смъртен случай. 35-годишен ром от Гулянци загина, премазан под гумите на товарно ремарке, докато се опитвал да се качи в движение върху пълното с отпадъчен тютюн превозно средство. Очевидци разказаха, че по време на инцидента върху ремаркето в борбата за отпадъците е имало 60-70 души.

Източник: Дарик

2 Responses to “Общината затяга контрола около сметището край Буковлък”

  1. Jay казва:

    trusted@pillspot.com“ rel=“nofollow“>.…

    tnx for info!!…

  2. jesse казва:

    trusted@pillspot.com“ rel=“nofollow“>.…

    thanks!!…

Leave a Response

Free Web Hosting